Логел ООД
лого
лого

Гаражни врати: Популярни дизайни и техните характеристики

избор на гаражна врата

Качеството, надеждността и удобството са основните критерии за избор на гаражна врата. Ето защо е необходимо внимателно да проучите моделите на пазара, така че техните характеристики да отговарят на вашите очаквания. Новите гаражни врати ще станат надеждна защита за вашия автомобил и ще служат без да причиняват неудобства по въпросите на експлоатацията и поддръжката.

Нашата цел е не само да извършим качествен монтаж на съоръженията, но и да предложим на нашите клиенти дългосрочна поддръжка и своевременна реакция на сервизните ни екипи при необходимост от техническа помощ. Ние сме фирма Логел, намираме се в гр. София, ул. „Българска легия“ 41А е на Ваше разположение. Можете да ни се обадите на телефон: (02) 489 4919.

Основни критерии за избор на гаражна врата

За да се ориентирате бързо и точно да изберете добри гаражни врати, обърнете специално внимание на следните характеристики:

здравина и надеждност на конструкцията;

наличието на защита от корозия, елиминираща разрушителния ефект на валежите върху метална повърхност;

характеристики срещу взлом, наличието на специални защитни фитинги;

топло и звукоизолация.

Всеки от критериите за подбор изисква по-подробно разглеждане.

Надеждност

Основният определящ фактор тук е дебелината на изолацията, обвивката от стоманени листове и сандвич панел. Освен това е важен видът на корпуса – твърд или с допълнителен защитен слой. Успешният опит на руските производители доказа предимствата на използването на енергийно гъвкав материал, което подобрява качеството на топлоизолацията.

Трябва да се помни, че твърде широките порти стават по-чувствителни към силен механичен стрес и се деформират по-бързо под тежестта на собственото им тегло.

В районите, където климатът се характеризира с чести урагани, твърдостта на структурата на портата или показател за устойчивост на вятър е от особено значение. Правилно подбраният модел ще издържи на силни пориви на вятъра без деформация и ще продължи дълги години, без да се нуждае от ремонт след всеки студен сезон.

Антикорозионна защита и нейното качество

 Излагането на валежи може да има отрицателни последици дори за най-трайния модел врати, ако производителят не се е погрижил за антикорозионната обработка. В момента са разработени няколко ефективни метода на защита:

цинково покритие с дебелина до 2 мм;

използването на сплави от неръждаема стомана за производството на аксесоари;

грундиране и оцветяване;

полимерно покритие върху предварително поцинкована повърхност.