Логел ООД
лого
лого

Гаражни врати – тип люлки двукрили

Гаражни врати – тип люлки двукрили

Гаражни врати – тип люлки двукрили

Този тип гаражни врати – тип люлки двукрили се състоят от следните структурни единици:

-две шарнирни крила;

-кутия на вратата;

-отделна малка врата (не за всички порти) – за влизане / излизане без отваряне на големи крила.

Вратата се отваря навън, като по този начин позволява пълно използване на цялото вътрешно пространство на гаража.

Секционна гаражна врата

Порта, която може да бъде сгъната, напълно прибрана. Те представляват система, състояща се от панели.

Секциите (4–6 броя) са направени от метал с уплътнения между тях. Често като секции се използват здрави сандвич панели с дебелина 40 мм: 2 листа от поцинкована стомана, а между тях – полиуретанова пяна. Представители на елита могат да си позволят такива конструкции, изработени от скъпи дървесни видове.

Сгъваемият механизъм се основава на пружина с водачи и верижно задвижване.

Най-често собствениците на гаражи с такива порти използват конструкция с издигане до тавана, контролирана от дистанционно управление, но е възможно да се произвеждат секционни врати с ръчно фиксиране. За да се предотвратят инциденти, структурна повреда или повреда на автомобила, в тези порти са вградени сензори, които реагират на препятствия (големи предмети, хора, автомобили и др.). Когато се открият такива обекти, сензорите се задействат и спускането на мрежата се блокира.

Конструкции от този тип могат да се монтират от вътрешната страна на гаража.

Ролетни гаражни врати

Такива гаражни врати се наричат ​​още ролетни щори поради сходството на техния механизъм с капаците на прозорците. Алуминиевите плочи (ламели), които изграждат конструкцията, се свързват в гъвкав лист и се прибират в специален контейнер, разположен отгоре.

Острието се движи по водачи, поставени в защитна кутия в горната част на гаража, ламелите се навиват на задвижващ вал, който може да се монтира както отвън, така и вътре в „къщата на автомобила“.

Малки ролетни щори с ширина до три метра могат да се сгъват ръчно, големите (с ширина шест метра) се управляват с помощта на електрическо задвижване и специална система за управление.

По-добре е да инсталирате подвижни гаражни врати, ако има допълнително оборудване за сигурност (аларми) или в зони от затворен тип със система за достъп, тъй като такава конструкция не може да осигури прилична безопасност на автомобила.