Логел ООД
лого
лого

Гаражни врати

Секционни гаражни врати

При думите „гаражни врати“ най-често пред очите ви се появява картина с желязна люлееща се порта, зад която в дълбините на гаража можете да видите автомобил от местно производство.

Времето обаче минава, предпочитанията ни при избора на автомобил се променят и изборът на гаражни врати се разшири.

Най-често можете да намерите няколко предложения за порти за защита на автомобили от лошо време и грабители:

Панта гаражни врати, състоящи се от две крила;

  • Секционни гаражни врати;
  • Ролкови гаражни врати
  • Сгъващи се гаражни врати;
  • Откатни гаражни врати;
  • Въртящи се и повдигащи се гаражни врати.

Секционни гаражни врати

Секционните  гаражни врати станаха най-популярни поради ниската им цена и възможността да не се кани монтажник. Най-често те са изработени от метал, по-рядко – от дървени матрици със замазка. Друго предимство е спестяването на вътрешно пространство, тъй като портата се отваря навън, а малката входна врата позволява влизане в гаража, без да се отварят и двете крила на портата.

Секционни гаражни врати – те също имат много вентилатори, всичко защото са красиви, лесни за използване и функционални. Секционните врати се състоят от панели, които се сгъват нагоре, за да се издигнат до тавана на гаража. Металните панели са преплетени с уплътнителни уплътнения, понякога панелите са създадени от „сандвич“ от два листа галванизирана стомана и полиуретанова пяна. Повдигането на такива порти се извършва с помощта на дистанционно управление, по-рядко – с ръчно закрепване. Би било полезно да се монтират сензори, които откриват препятствие под участъка и блокират движението на портата.

Ролковите гаражни врати или ролетни щори най-често се изработват от алуминиеви ламели, които се навиват в специална кутия под тавана на помещението. Също така е възможно да се произвеждат пластмасови или стоманени ламели. Но първият вариант е по-подходящ за защита на прозорци, а вторият, макар и надежден и издръжлив, не е в голямо търсене, поради високата цена на материала, от който са произведени.