Логел ООД
лого
лого

За видовете гаражни врати

видовете гаражни врати

Видовете гаражни врати

Поставянето на кутията за ролка е възможно и на страничната стена на гаража. Случва се, ако площта на помещението позволява, отвън (по-бюджетен вариант) и отвътре (най-безопасният тип поставяне). Както при предишния тип гаражни врати, рулонните врати се преместват с помощта на дистанционно управление или ръчно. Инсталирането на електрическо задвижване и специална система за управление на портата ще струва повече. Но възможността да не излизате от колата в сняг или дъжд, за да отворите гаража, се примирява с такива разходи.

Видовете гаражни врати. Ако гаражната врата не се планира да се отваря често, тогава ръчният механизъм за повдигане и спускане ще бъде най-добрият избор за Вас. В допълнение към инсталирането на датчик, който сигнализира за наличие на препятствие, е възможно да се инсталира датчик за температура, влажност и сила на вятъра, както и система за противопожарна защита.

Сгъваемите гаражни врати тип акордеон

Сгъваемите гаражни врати тип акордеон се състоят от няколко секции с уплътнения в ставите. Има два типа отваряне на „акордеон“: хоризонтално (нагоре-надолу) и вертикално (ляво-дясно). Видът на закрепване на сгънатите секции зависи от вида на отвора – отгоре или отстрани.

Най-често срещаните гаражни врати са тези, на които всяко крило на които се състои от два сгъваеми елемента, но е възможно монтиране на трисгъваеми платна и други. Можете също така да изберете ъгъл на сгъване – 90 ° или 180 °, закрепвайки капаците с ключалка един към друг при отваряне на портата.

Монтажът на плъзгащи се гаражни врати може да бъде разрешен само от собствениците на голяма площ, тъй като крилото на вратата „излиза“ отстрани, успоредно на предната част на гаража и за пълното функциониране на работния механизъм е необходима голяма площ. Плъзгащите се порти са профили, в които се поставя платно, боядисано с емайл или дървени матрици.

Платното може да се състои от едно или две крила. Този тип гаражни работи не се използват често поради взискателното си пространство близо до предната част на стаята. Най-често плъзгащи се порти могат да се видят на входа на строителна площадка или в производствени съоръжения.