Логел ООД
лого
лого

Конструкция и технически данни на индустриалните врати

Технически-данни-на-индустриални-врати

Сандвич панели и елементи за секционна врата

Панели за секционни врати

Различните видове секционни врати се изработват от “сандвич” панел с дебелина 40 мм, състоящ се от два външни слоя стоманена, галванизирана, профилирана ламарина с дебелина 0,5 мм и вътрешен слой от пенополиуретан с прекъснат термичен мост. Пространството между отделните панели е запълнено със синтетичен уплътняващ материал. Индустриалните секционни врати са четиристранно уплътнени и напълно изолирани от навлизане на дъжд, прах, пясък, насекоми и др.

Метални части за секционни врати

Всички части от металната конструкция са изработени от висококачествена, галванизирана стомана и гарантират дълъг срок на безпроблемна експлоатация.

Секционна врата. Изпълнител: Логел ООД

Водещите релси за секционни врати са с С-профил, които се окомплектоват в зависимост от конфигурацията на вратата.

Задвижващите торсионни пружини
 са с капацитет минимум 25 000 цикъла отваряне/затваряне.

Пантите за секционни врати са различни по вид в зависимост от мястото на техния монтаж и предназначението им. Осигуряват надеждна връзка между отделните панели и стабилно закрепване на водещите релси.

Водещите ролки са изработени от полиамид с висока якост и предоставят дълъг експлоатационен период и безшумна работа на вратите.

Размери на секционни врати

Промишлените секционни врати се изработват по размери на клиента. Разнообразните системи на отваряне позволяват всяка секционна врата да заеме  минимално пространство.

Максимални размери на светлия отвор
на секционна врата:

ширина 8500 мм; височина 7000 мм

Максимална площ на секционна врата:
48 кв. м. 

Задвижване на секционни врати

Ръчно задвижване: Препоръчително за врати с обща площ до 10 м2. Вратата лесно се отваря и затваря на ръка, благодарение на добре балансираните торсионни пружини. От вътрешна страна се заключва с резе.

Механично: Препоръчително за врати с обща площ до 16 м2. Задвижването на вратата се извършва посредством верига и предавателен механизъм;

Задвижване с електромотор: Осъществява се с различни по мощност електродвигатели, в зависимост от размера и контура на отваряне на вратата. Всички двигатели са окомплектовани с аварийно верижно задвижване. Управлението на секционната индустриална врата се осъществява от стационарен контролен панел.

Технически характеристики

Стандарт на производство CE (EN 13241-1)
Панел 40 мм
Пълнеж на панела Пенополиуретан
Релси и профили Поцинковани; Алуминиеви
Ветроустойчивост Клас 4
Въздухопропускливост Клас 2
Устойчивост на водопроникване Клас 3
Коефициент на топлопроводимост 1,2 W/m2.°K
Коефициент на шумоизолация 24 dB
Захранване 230/400 V
Защитен клас на мотора IP 54
Цвят Стандартен цвят

 

 

 

 

 

Оценете ни!
[Общо: 7 Средно: 4.4]