Логел ООД
лого
лого

PVC лентови завеси

Различните видове PVC лентови завеси са предназначени за монтаж на места, където е необходимо бързо и често преминаване на хора и товари, както и запазване на работната среда от външни въздействия – студ, топлина, прах, насекоми и др.

Лентови завеси. Приложение

Лентовите завеси намират отлично приложение в различни области:

  • Складови и производствени помещения – за отделяне на вътрешни пространства, производствени линии, пешеходни отвори; за запазване температурата на помещенията и изолация от влага, прах, насекоми и други въздействия от външната среда.
  • Хладилни камери – за запазване ниската температура и ограничаване навлизането на топъл въздух и прах при преминаване на хора и товари през вратата.
  • Логистични бази и разпределителни центрове – за ефективна бариера от външно влияние при товаро-разтоварни операции.
  • Супермаркети и различни магазини –  за бързо и лесно преминаване на хора, както към складовите помещения, така и във вътрешното    пространство.

Лентови завеси. Предимства

  • Лентовите PVC завеси са евтин и ефективен метод да се намали загубата на топлина или да се задържи хладен въздух в помещения, където е необходим контрол на околната среда. Същевременно те осигуряват и надеждна изолация от влага, прах, насекоми и пр.
  • Прозрачните листове и ленти, от които са произведени, осигуряват достъп на  светлина и визуален контакт в помещенията.
  • Изделията изискват минимална поддръжка – рядко почистване с миещ препарат, който премахва замърсяванията и възвръща  оригиналната им стъклоподобна прозрачност.
  • Материалите, от които са изработени, не съдържат опасни или вредни вещества, което позволява да имат широко приложение в хранително-вкусовата промишленост.

Произход и сертификати

Лентовите PVC завеси се произвеждат от материали на фирма Extruflex – Франция. Притежават сертификати за пълно съответствие с изискванията на Директива СЕ 852/2004 на Европейския  парламент за безопасност и хигиенни норми за приложение в  хранително-вкусовата промишленост. Имат Сертификат за продукти, несъдържащи силикон и други вредни химически вещества, не са канцерогенни и не съдържат вредни за здравето компоненти. Протоколи от изпитания във френски специализирани лаборатории доказват, че РVС материалите са от най-високо качество по отношение на UV-стабилизацията и стареенето, както и с много добри механични показатели.

Конструкция на лентови завеси

За производството на лентови завеси се използват прозрачни меки РVС ленти от самозагасващ поливинилхлорид, окачени на метални елементи – носеща релса (гребен) и планки за окачване. Металните части са от висококачествена  неръждаема стомана.

Стандартните ленти за лентови завеси са с размери 200х2 мм, 300х3 мм и 400х4 мм, като могат да бъдат за експлоатация при нормална температура (+50/-15°С) или студеноустойчиви (за температура +30/-25°С).

Лентовите завеси се монтират пред или в светлия отвор на помещението. Лентите се застъпват, за да се осигури надеждна изолация, като при преминаване се разтварят и след това се връщат в първоначалното си положение.

Размери

РVС лентови завеси се произвеждат по размери на клиента, като се предлагат най-подходящите решения в зависимост от конкретното им приложение.

Обезопасяване на лентови завеси

Всички PVC ленти за лентови завеси се произвеждат със заоблени краища, което ги прави безопасни за преминаващите пешеходци.

Оценете ни!
[Общо: 3 Средно: 5]