Логел ООД
лого
лого

Гаражни люлеещи се врати – има ли недостатъци

люлеещите се гаражни врати

Да видим сега, кои са слабите места на този вид люлеещите се гаражни врати.

И какви са недостатъците на люлеещите се гаражни врати:

Започваме:

-Основният недостатък е, че се изисква място пред гаража и отстрани за отваряне, крилото на портата е най-малко 1,5 метра. Следователно най-малко един и половина метра трябва да бъде отстрани и два пред гаража;

-неудобно е да се отварят големи листа на портата;

-със сигурност се нуждаете от допълнителна изолация и монтаж на уплътнения, за да запечатате напълно отвора;

-люлеещите се гаражни врати не могат да бъдат монтирани в отвор с дължина над шест метра – пантите не издържат на теглото на крилото, повече от три метра. Рамката на крилото е усукана с по-голяма дължина на острието.

-Но този тип гаражни врати е модернизиран и донякъде модифициран, като запазва всички положителни параметри и елиминира недостатъците – това е врата, която се прибира.

Ако желаете качествено изработване на избрани от Вас гаражни врати, моля, свържете се с нас.

„Логел“ ООД. Адрес:  гр. София, ул. „Българска легия“ 41А
За контакт с нас на телефон: (02) 489 4919.

Предлаганите от фирма ЛОГЕЛ секционни гаражни врати са изпитани в нотифицирана лаборатория от регистъра на Европейската комисия и притежават СЕ маркировка. При проведените изпитания са постигнати отлични резултати, отговарящи напълно на изискванията на хармонизирания стандарт БДС EN

Люлееща се гаражна врата

Платното на тази конструкция на портата се издига нагоре и се намира под тавана на гаража. Платното на такава порта може да се състои от непрекъсната мрежа или от отделни секции. Опциите за повдигане на крилото също могат да варират.

Основното предимство на тази група врати е спестяването на място в гаража и пред него, като същевременно се поддържа защитните функции и здравината на крилата на вратите.

Цялостно платно на гаражна врата

Механизмът на лост-шарнир, завъртящ цялото крило на крилото, го повдига под тавана на гаража. Лебедката задвижва кабела, което повдига крилото на вратата, а противотежестта регулира напрежението на кабела.

Крилото на вратата може да бъде от масивна стомана, с допълнителна изолация или направено от два листа профилиран поцинкован метал с изолация. Има порти и нагоре с метална рамка и дървена облицовка.