Логел ООД
лого
лого

Плъзгащите се гаражни врати

Плъзгащите се гаражни врати

Плъзгащите се гаражни врати

Плъзгащите се гаражни врати работят в една посока, успоредно на фронтона. Такива конструкции трябва да имат достатъчно голямо пространство в предната стена на гаража за нормалното функциониране на механизма.

Основата на такива гаражни врати са профили с винтови листа, покрити с емайл (в редки случаи – с дърво). Всъщност може да има две клапи или дори повече, като в този случай те се раздалечават в различни посоки.

Плъзгащите се гаражни врати не са толкова често използвани в гаражите; такива конструкции са по-търсени в индустриални хангари или на входа на защитена зона.

Повдигащи и завъртащи се гаражни врати

В тези врати един изцяло метален панел покрива отвора на гаража и се задвижва от свързващ механизъм.

Отстрани на отвора и под тавана има направляващи релси, по които гаражната врата се повдига или спуска с помощта на пластмасови ролки върху лагерите. Движението се извършва назад и нагоре.

Когато гаражната врата е напълно отворена, крилото заема позиция успоредно на тавана на гаража, оставяйки малък шарнирен „козирка“ в горната част на отвора.

Самият панел представлява „сандвич“, изработен от стоманен лист или поцинкована ламарина с вграден между тях полиуретан с дебелина 40 мм (като нагревател). Можете да боядисате сандвич панела във всяка подходяща цветова схема – бронз, орех, мед, мрамор. Завършване с ценни дървесни видове, велпапе – със задължителна допълнителна обработка срещу корозия не е изключено.

Този тип гаражни врати е най-приемлив при наличие на отопление в тази стая или при топъл климат, тъй като такъв механизъм за отваряне не помага да се задържа топлината в гаража.

Сгъващи се гаражни врати

Гаражните врати от този тип наподобяват акордеон от няколко секции, разделени с уплътнения. Възможностите на такива порти не се ограничават до сгъване нагоре / надолу; има конструкции с вертикален механизъм за отваряне и затваряне на секции (дясно / ляво).

Когато се използват четири врати, средните елементи могат да се наслагват върху външните, да се прикрепват към тях със скоби и да се завъртат с тях на 180 °, отваряйки голямо пространство в средата за преминаване на автомобила.

Предимства и недостатъци на различни видове

За да бъде изборът на гаражни врати най-правилен и да не ви разочарова при по-нататъшна експлоатация, е необходимо да се вземат предвид всички предимства и недостатъци на гаражните конструкции.