Логел ООД
лого
лого

Пожароустойчиви врати

Продукти

Произвеждат се два основни вида пожароустойчиви врати. Според конструкцията и начина на отваряне различаваме:

  • Плъзгащи се противопожарни врати
  • Окачени на панти противопожарни врати

Вратите имат следните основни характеристики:

  • Размер: стандартни, полустандартни и по желание на клиента
  • Брой на крилата: еднокрили и двукрили противопожарни врати
  • Клас на пожароустойчивост: до EI 120 мин.
пожароустойчиви врати
Окачени на панти противопожарни врати

Всички пожароустойчиви врати имат Становище за допустимост и влагане в строителството, издадено от Главна Дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” на МВР София.

Предназначение на пожароустойчиви врати

Предназначение на противопожарните врати

Различните видове и класове противопожарни врати служат, като при възникване на пожар за преграждат пространството между две помещения, както и за ограничаване на разпространението на огъня в рамките на засегнатото помещение.

Предимства

предимства на пожароустойчиви врати

И двата типа пожароустойчиви врати могат да се използват като „отсекателни”. В този случай те се поддържат постоянно в отворено положение посредством електромагнитен холдер, свързан с пожароизвестителната инсталация. В случай на пожар, холдерите освобождават съответните противопожарни врати. Те се самозатварят и така отсичат достъпа на огъня към съседни помещения.

Видове пожароустойчиви вратиПожароустойчивите врати са два типа според начина на отваряне, а именно: плъзгащи се и окачени на панти врати.
За какво се използват противопожарните вратиПожароустойчивите врати следва да са проектирани и монтирани така, че при евентуален пожар да спрат разпространението на огъня и дима. Те трябва да предпазят затворените помещения и да минимизират щетите в сградата.
Пожароустойчивите врати в ЕСВ редица сектори на икономиката и строителството на сгради и съоръжения, определени помещения по стандарт следва да отделят от самозатварящи се противопожарни врати.
Размери на вратитеВ нашата фабрика можете да поръчате както стандартни врати против пожар, така и такива в специални размери, според нуждите на сградата.
Оглед и оферта за производство и монтажЕкипът на ЛОГЕЛ ООД е на разположение за съдействие при нужда от оферта за противопожарни врати за сгради и съоръжения: office@logel-bg.com .
Оценете ни!
[Общо: 14 Средно: 5]